Liellopa gaļas burgers ar sieru
15 min
Ingredients
65g (0.9 gab.) Sēklu un graudu maize
Replace
90g (70g cooked) Maltā gaļa (5-6% tauku)
Replace
15g (0.9 šķēle) Siers (14-16% tauku)
Replace
1g (0.2 tējk.) Olīveļļa
Replace
20g (2 ēd.k.) Tomātu mērce
Replace
90g (1 gab.) Tomāts
Replace
30g (0.5 vid.) Gurķis
Replace
15g (0.5 sauja) Salāti Frillice
Replace
Method
- No maltās gaļas izveido lielu, bet plānu kotleti.
- Pārkaisa ar sāli, pipariem un nelielā daudzumā eļļas izcep zeltaini brūnu.
- Cepšanas beigās kotletei uzliek sieru un ļauj tam izkust.
- Kad gaļa gatava, pannā ieliek burgermaizītes abas puses un uzkarsē.
- Gurķi un tomātu sagriež šķēlītēs.
- Uz šķīvja liek burgermaizītes apakšējo pusi, to pārklāj ar krokoto (Frillice) salātu lapu, uz tās liek kotleti.
- Nākamajā kārtā liek tomāta un gurķa šķēlītēs, pēc tam uzziež tomātu mērci.
- Pašā virsū liek burgermaizītes augšējo pusi.